Цей пиріг цілком можуть дозволити собі навіть ті, хто сидить на дієті та стежить за фігурою. По суті, це повітряна яблучна запіканка у формі апетитного пирога. Як приготувати французський яблучний пиріг без тіста за унікальним рецептом, розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 75 г;
- молоко – 90 мл;
- вершкове масло – 35 г;
- борошно – 80 г;
- яблука – 700 г;
- розпушувач – 5 г;
- сіль – щіпка;
- ванільний цукор – 10 г.
- дрібна цедра одного апельсина або лимона
- мелена кориця – 30г
Як приготувати французський яблучний пиріг без тіста
- Очищаємо яблука від шкірки, нарізаємо тонкими часточками. Змочуємо яблука лимонним соком, щоб не потемніли. Форму для випікання застилаємо пергаментом. Розтоплюємо вершкове масло|мастило| до кімнатної температури.
- У миску розбиваємо яйця, змішуємо із сіллю, збиваємо. Поступово в яєчну суміш висипаємо цукровий пісок та ванільний цукор.
- Вливаємо в яєчну суміш вершкове масло та молоко, змішуємо до однорідності. З’єднуємо борошно з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
- На низьких оборотах міксера збиваємо масу до однорідності. Виливаємо до яблучних часточок, перемішуємо.
- Руками викладаємо у форму.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо близько години. Зверху можна посипати мигдалем.