Як відомо, навіть найкорисніші продукти можуть бути небезпечними. Це стосується і буряків, які входять до складу безлічі смачних страв, включаючи наш улюблений борщ. Кому не можна їсти буряки чи треба робити це з обережністю, розповість Дніпро Регіон.
Буряк використовується у сирому, вареному чи запеченому вигляді, а також у вигляді соку або його складової. Але в будь-якому він може бути небезпечний, насамперед через великий вміст щавлевої кислоти та цукру.

Кому протипоказано вживання буряків:
- мають цукровий діабет;
- підвищена кислотність шлунка;
- запальні процеси у кишечнику;
- схильність до діареї та частих розладів стільця;
- каміння в нирках та інші патології сечостатевої системи;
- гастрит, коліт, виразкова хвороба, особливо у період загострення.
Дітям рекомендується вводити буряки в раціон, починаючи від 1 року. Але заздалегідь варто проконсультуватися з лікарем. Це відноситься і до дорослих пацієнтів, у яких є перераховані вище проблеми. Можливо, вам потрібно їсти буряки обмеженими порціями або взагалі від нього відмовитися.