Найпростіший і найшвидший рецепт приготування торта-суфле Пташине молоко. Детальніше розповість Дніпро Регіон
Інгредієнти:
3 – яйця
125 гр – муки
1 ч.л.- розпушувача
125 гр – цукру
50 гр – какао
30 гр – розтоплене вершкове масло
Приготування:
Збити яйця з цукром, додати борошно, що просіяє, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Наприкінці влити розтоплене вершкове масло. Добре все перемішати.
Помістити масу у форму діаметром 20 див.
Випекти при 180-200 гр. хвилин 20 до готовності. Остудити.
Суфле:
5 – білків
300 гр – цукрової пудри
10 гр – желатину
100 гр – води
Приготування:
Замочіть желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення та відставити охолоджуватися.
Збити білки у міцну піну. Продовжуючи збивати всипати цукрову пудру. Збивати до густини крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.
Корж розрізати або дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле.
Якщо два коржі, то накрити суфле другим коржем. Поставити в холодильник до застигання на 3-4 години.
Глазур:
150 гр чорного шоколаду
100 вершкового масла
У сотейник кладемо олію та шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи, доводимо до однорідності і даємо охолонути.
Застиглий торт відокремити від бортів роз’ємної форми і облити глазур’ю. Ну і залишилося лише дочекатися, поки вона, глазур, тобто застигне.
Приємного апетиту!