Аджика зі слив – це справжній вибух смаку на зиму. Для приготування аджики нам знадобиться кисло-солодкий сорт слив, краще всього підходить угорка. «Дніпро Регіон» ділиться смачним та простим в приготування рецептом аджикі зі слів, яка смакую і до м′яса, і до риби.
Інгредієнти:
- 2 кг слив без кісточки
- 150 г часнику
- 2 червоні гіркі перці разом з насінням
- 4-5 гілочок базиліка зеленого
- 1 ст л хмелі-сунелі
- 100 мл води
- 2 ч л солі
- 260 г цукру
- 1,5 ст л оцту яблучного 6%
Рецепт приготування:
- У слив видаєляємо кісточку. Перекручуємо на м′ясорубку. Додаємо всі інгредієнти, окрім оцту.
- Перемішуємо та варимо 30 хв після закипання. Періодично помішуємо, щоби не пригорало.
- В кінці варіння додаємо 1,5 ст л оцту яблучного 6% і провалюємо ще хвилини дві.
- Розкладаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришкою на закрутці або капроновою.