Капуста – корисний продукт, а квашена капуста – корисніше подвійно. Але, навіть у досвідчених господинь, капуста не виходить з першого разу. Інколи капуста не пускає соку, тому госоподині додаково роблять розсіл. Або слизька, тоді її потрібно промивати і робити наново розсіл. Як приготувати квашену капусти, щоб вона вийшла у новачків з першого разу, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
(кількість інгредієнтів вказано зразкову на качан капусти вагою 1,5 кг):
- 2 морквини (невеликого розміру);
- 2-3 столові ложки солі (орієнтуйтеся на власні переваги);
- 1-2 зубчики часнику (можна не додавати);
- спеції (чорний перець горошком, лавровий лист, коріандр).
Як приготувати квашену капусту:
- Качан потрібно вимити та зняти з нього верхні шари, після чого нарізати на товсті скибки.
- Перекладіть нашатковану капусту в миску і додайте до неї сіль, після чого розмішайте і продавіть. Залишіть капусту на 10 хвилин, щоб вона за цей час пустила сік.
- Цей час можна використовувати з користю – щоб подрібнити за допомогою терки з великими отворами моркву. З’єднайте овочі разом і перемішайте.
- Розкладіть капусту по скляних банках (пригодиться і ємність із кераміки), притискаючи кожен шар руками або дерев’яною палицею.
- Не забувайте про прянощі, якими варто пересипати кожен шар капусти.
- Повторюйте ці кроки, поки у вас не закінчиться «сировина» або поки ви не заповните відведену під капусту тару.
- Шийку ємності прикрийте, використовуючи для цього чисту тканину або дерев’яну кришку.
- Не забудьте про гніт, під яким капуста має простояти десь 3-4 дні.
- Залишилося віднести квашену капусту в холодильник, де вона зберігатиметься.
- Квашена капуста швидкого приготування. Дуже простий рецепт
- Як приготувати квашену капусту з морквою без цукру: рецепт