У 2021 році індустрія рослинних аналогів продукції тваринництва буде набирати обертів. Так, американський бренд Good Catch вирішив вийти на український ринок з рибними котлетами на рослинній основі, повідомляє Дніпро Регіон.
Минулого року курка на рослинній основі пережила бум популярності: Daring Foods випустила свої рослинні «курячі нагетси», а SIMULATE Foods – веганські нагетси Nuggs 2.0. До речі, це продукти не лише для веганів, а для більш широкої аудиторії – наприклад, для тих, хто планує менше вживати холестерин.
2021 рік буде роком штучної риби та веганських рибних продуктів. Good Catch і Sophie’s Kitchen вже запустили виробництво «тунця» без риби.
Рослинна риба — це корисна і смачна альтернатива. Вона забезпечує необхідну кількість білка, вона насичена Омега-3, а також відзначається відсутністю неприємного запаху, антибіотиків і мікропластику, які дуже часто трапляються у звичайній рибі. Крім того, це зменшує кількість екологічних проблем, що виникають через надмірний вилов риби.
В Україні індустрія рослинних аналогів тваринницької продукції дещо відстає. Наразі ми освоюємо тільки перший етап — виробництво рослинного фаршу та котлет. З упевненістю можна сказати, що рослинна риба нам поки «загрожує» тільки в форматі імпорту.
Також ми розповідали, що в Україні розробили нове унікальне меню для шкільних їдалень.