Якщо вам доводилося обсмажувати баклажани на сковороді, то ситуація вам знайома. Баклажан, як губка, вбирає в себе олію. Як бути, якщо не хочеться «їсти» зайвої олії?
Отже, при жарінні баклажану масло доводиться постійно підливати. В результаті підсмажений баклажан виявляється буквально наскрізь просочений олією, хоч віджимай. Що не є добре. «Дніпро Регіон» дасть вам три поради, як підсмажити баклажани не витрачаючи багато олії.
1 порада, як підсмажити баклажан з мінімумом олії:
Якщо ж не підливати олію, то баклажан просто підгорить, що також погано.
Підсмажити баклажан з мінімумом олії можна наступним способом:
- Перед тим, як смажити кружальця (пластинки, брусочки) баклажану, помістіть їх у мікрохвильову піч і прогрійте на максимальній потужності хвилин 5 – 7 до напівготовності.
- Баклажан повинен розм’якнути, пустити сік, просочитися соком.
- Отоді можна обсмажувати на сковороді. Тепер баклажан майже не вбирає олію. Та й обсмажується значно швидше – секунд за 30.
2 порада, як підсмажити баклажан з мінімумом олії:
- Баклажани порізані на тонкі шари або кільця (не важливо);
- вимочую в солоній воді, воду зливаю, віджимаю злегка;
- на сковороду пензликом наношу тонкий шар рослинної олії, тільки для того, щоб баклажани не липли до сковороди, і жарю і більше ніяких проблем! Просто і дуже зручно!
3 порада, як підсмажити баклажан з мінімумом олії:
А ця порада для ледарів, або якщо немає ні гриля, ні НВЧ.
- Порізати баклажани, посолити, залишити на хвилин 20-30, добре злити сік, що утворився;
- налити в ці баклажани масло, приблизно на 1 кг. 4-5 ст.ложок і прямо руками перемішати;
- вони стануть масляні і на сковорідку (суху), я їх ще злегка притискаю рівною кришкою, так вони рівніше і красивіше підсмажуються, але це не обов’язково. Спробуйте, виходять абсолютно сухі (без олії).