Понеділок, 20 Травня

18 листопада Православна Церква святкує день пам’яті мучеників Романа та Варула. Про те ким були мученики Роман та Варул про їх життя, про прикмети, що можна і не можна робити 18 листопада розповість «Дніпро Регіон».

Святий мученик Роман був дияконом храму Кесарії Палестинської. Під час одного з гонінь на християн він переселився до Антіохії, де зміцнював християн у вірі своїм прикладом та гарячою проповіддю.

Коли правитель Антіохії Аскліпіад задумав зруйнувати християнський храм, святий Роман закликав віруючих відстояти свою святиню. Він переконав їх у тому, що якщо вони збережуть храм, то радітимуть тут, на землі, в Церкві войовничій, а якщо загинуть під час захисту храму, то радітимуть у тріумфальній Церкві Небесній. Бачачи таку рішучість народу, правитель не наважився виконати свого наміру. Через деякий час, коли в місті почалося язичницьке свято і безліч людей з усієї округи прийшло в Антіохію, святий Роман почав викривати ідолопоклонство і закликав усіх слідувати за Христом. Його схопили і піддали жорстоким мукам.

Під час тортур мученик побачив у натовпі святого отрока-християнина Варула і, вказуючи правителю на нього, сказав: “Юний отрок розумніший за тебе, тому що він знає Істинного Бога. Ти ж поклоняєшся ідолам”. Імператор Аскліпіад наказав привести хлопчика до себе. На всі питання правителя Варул твердо і без страху сповідав віру в Христа, Єдиного Бога. Розгніваний Аскліпіад наказав жорстоко бити мученика Варула, а потім обезголовити його. Перед смертю святий юнак попросив свою матір, яка була при страті, дати йому пити, але мати благала його зазнати всіх мук за Господа Ісуса Христа.

Мученика Романа було засуджено до спалення, але раптова злива погасила вогонь. Святий став прославляти Христа та хулити язичницьких богів. Імператор наказав відрізати йому язика, але, і без нього, святий Роман продовжував голосно славити Господа. Тоді мучителі засудили його до повішення († 303).

Що можна робити 18 листопада

  • У цей день потрібно працювати по дому. Це допоможе вигнати погану енергетику.
  • У цей день потрібно сходити в храм. У Романа і Платона можна попросити про поліпшення добробуту.
  • Похід до церкви в цей день принесе удачу в будь-якій справі і притягне в сім’ю гроші.

Що не можна робити 18 листопада

  1. Не можна 18 листопада відкладати далеку дорогу. Якщо вам треба кудись поїхати, то це найкращий день для відправлення в дорогу.
  2. Не можна 18 листопада сваритися. Інакше сварки можуть затягнутися на цілий рік.
  3. Не можна 18 листопада скаржитися на долю. Якщо порушити заборону, то в житті може бути багато проблем.
  4. Не можна 18 листопада викидати дитячі іграшки. Предки вірили, що в них зберігається дитяча енергетика і злі люди можуть вплинути на здоров’я малюків.

Прикмети 18 листопада

  • Якщо по дому літають комарі і мухи, то буде потепління.
  • Якщо за вікном заметіль, то на Масляну буде така ж погода.
  • Якщо на вулиці сильний вітер, то зима буде морозною і сніжною.
  • Якщо навколо Місяця коло, то буде снігопад.
  • Якщо ворони риються в снігу, то буде потепління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: