Любите варенички та не знаєте, як їх приготувати? Пропонуємо вам скористатись традиційним рецептом улюбленої української страви. Буде дуже смачно!
«Класичні» вареники
Це ситне і дуже смачне блюдо, яке не може набриднути. До того ж його можна урізноманітнити, застосовуючи різну начинку. Вареники можна готувати як в окропі, так і на пару. Більш того, це ласощі прекрасно зберігається в морозилці, тому можна наліпити вареників величезна кількість.
Для приготування чотирьох порцій вам знадобиться:
- 2-3 ст. – борошна
- 1 ст. – води
- 1 ч. л. солі
- 500 гр. – картоплі
- 1 шт. – лука
- 3 ст. л. масла рослинного
Приготування:
- Із вареної картоплі зробіть нерідке пюре.
- Готуємо тісто: візьміть миску насипте туди борошна і зробіть в центрі невелику ямку, додайте солі і налийте води.
- Гарненько перемішуємо і справах тісто, але тільки яке не буде прилипати до рук, і буде досить еластичним.
- Після цього накриваємо миску рушником і даємо трохи «відпочити».
- Робимо зажарку: очищений і нарізаний невеликими кубиками цибулю пасеруємо на рослинній олії до тих пір, поки він не стане прозорим.
- З тіста робимо «ковбаску» і розрізаємо на однакові шматочки.
- Кожен з підготовлених шматочків розкачуємо і робимо тоненький коржик.
- В її центр викладаємо нашу начинку, складаємо навпіл і краю ретельно, але акуратно защипуємо.
- Зліплені варенички викладаємо на дошку, попередньо посипану борошном.
- Кип’ятимо воду і присаливаем.
- Кидати в окріп бажано по одному варенику, щоб вони не злиплися.
- Варити потрібно близько десяти хвилин, поки не спливуть.
- Подавати до столу ласощі необхідно в гарячому вигляді приправлене сметаною.