30 жовтня день гарбуза. Редакція “Дніпро Регіон” пропонує приготувати варення з гарбуза та апельсину. Варення виходить дуже смачним, а кольор має наче справжній бурштин. На приготування варення з гарбуза та апельсину не потрібно витрачати багато часу. Це гарбузове варення з апельсинами чудово підійде для випічки, як начинка. Також варення можна їсти просто так ложкою.
Складові:
- 4 апельсини або 1 стакан апельсинового соку;
- 500 г м’якоті гарбуза;
- 350 г цукру;
- 1 щіпка лимонної кислоти.
Як приготувати варення з гарбуза та апельсину:
- Очищаємо гарбуз від шкірки. Очищений гарбуз натираємо на крупній тертці (тоді варення буде схожим на повидло). Перекладаємо гарбуз у каструлю.
- Засипаємо цукор.
- Додаємо склянку апельсинового соку або апельсин, який заздалегідь подрібнили до стану пюре (без шкірки).
- Ставимо на середній вогонь. Перемішуємо. Доводимо до кипіння.
- Варення закипіло – додаємо щіпку лимонної кислоти. Уварюємо варення 40-50 хвилин. Періодично перемішуємо. Варення готове.
- У стерилізовану банку закладаємо варення. У варенні цукру небагато, тому його краще зберігати у прохолодному місці. Вийшло гарне варення бурштинового кольору.