Протягом минулого місяця на українському ринку спостерігалося зростання споживчих цін. Зокрема, подорожчали практично всі види м’яса та м’ясопродуктів. Такі дані були опубліковані Державною службою статистики, повідомляє Дніпро Регіон.
Середня споживча ціна яловичини на українському ринку в лютому становила 153,99 грн за кілограм, що на 4,48 грн більше, ніж було у січні.
Ціна на свинину майже не змінилася. У середньому минулого місяця вона становила 115,33 грн за кілограм.
Що ж до курятини, то у лютому середня споживча ціна тушки зросла на 2,73 грн до 60,13 грн за кілограм. А от вартість курячого філе збільшилась на 3,38 грн до 97,37 грн за кілограм.
М’ясопродукти також піднялися в ціні. Середня ціна ковбаси вареної першого ґатунку минулого місяця становила 106,31 грн за кілограм. Це на 1,58 грн більше, порівняно з середніми показниками січня.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні виявили канцероген у рафінованій пальмовій олії.