Хурма – ситна та солодка ягода. Проте калорійність плодів низька – в 100 г всього 53-60 кілокалорій.
Харчових волокон в хурмі більше, ніж у яблуках. Стиглі плоди сприяють поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, печінки, зору, нормалізують роботу шкіри та статевих залоз.
Дніпро Регіон розповість про 7 корисних властивостей хурми.
1. Хурма корисна людям із серцевими хворобами через те, що містить багато калію. Цей продукт може замінити валокордин. З’їдайте по 2-3 плоди хурми щодня. Згідно з дослідженням шотландських вчених, в боротьбі з атеросклерозом хурма випереджає навіть яблука.
2. Плоди хурми прекрасно виганяють глистів, а бактерицидні властивості сприяють усуненню кишкових і бронхо-легеневих інфекцій під час епідемій.
3. Сік хурми допомагає позбутися хронічної діареї.
Розріжте 6 стиглих плодів на частини і тримайте їх в 3-х склянках окропу під кришкою 20 хвилин. Відвар процідіть і вживайте по 0,5 л кожні 4 години.
4. У хурмі є калій та цукор. Завдяки цим речовинам хурма є натуральним антидепресантом. Щоб поліпшити свій емоційний стан, зняти напругу, розслабитися після стресових ситуацій, позбутися втоми, потрібно вживати сік з хурми.
5. Хурма завдяки вмісту кальцію та калію має сечогінні властивості. Цей фрукт набагато безпечніше будь-які сечогінні засоби та ефективніше.
6. Цей фрукт дуже корисний для тих, хто хоче скинути зайві кг. Він має не тільки вітаміни і мінерали, а й клітковину, що здатна добре насичувати організм разом із низькою калорійність. Також хурма дозволяє зняти набряки і позбутися від зайвої води в організмі.
7. Плоди хурми здатні покращувати зір через вміст бета-каротину. Лікарі кажуть, що якщо їсти фрукт регулярно, то зір стане чіткішим.
Увага! Не рекомендується вживати хурму людям з порушенням роботи підшлункової залози і з цукровим діабетом, тому що продукт містить 25% сахарози.
Цей фрукт не варто споживати людям у післяопераційний період. Хурма також протипоказана в тому разі, якщо людина має проблеми з кишківником.
Також ми писали про 5 фактів про шкоду та користь чіпсів.