Українці зможуть порадувати себе свіжою морквою за більш привабливою ціною. Як повідомляють експерти з ринку, вартість цього коренеплоду поступово знижується. Однак, за словами фермерів, попит на моркву залишається невисоким. Чому так відбувається і чи варто робити великі запаси дніпрянам? Про це розповість Дніпро Регіон з посиланням на Еast-fruit.
Наприклад, сьогодні, вже наприкінці листопада, виробники відвантажують моркву по 15-23 грн/кг ($0,36-0,56/кг), залежно від якості та обсягів запропонованих партій овочів, що в середньому на 21% дешевше ніж тижнем раніше.
Причиною зниження цін на коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту на цю продукцію.
Навіть за бажання активізувати продажі, фермери змушені переглядати відпускні ціни на моркву та знижувати їх. І навіть за такої ситуації, сьогодні морква в Україні коштує в середньому в 2,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період торік.