Якісне посудне начиння сьогодні коштує пристойних грошей. Але часом навіть ножі з гарної сталі швидко виходять з ладу та миттєво тупяться. Усьому виною неправильне поводження з дорогим інструментом. Як зберегти гострість ножів, розповість «Дніпро Регіон».
Багато господарки витрачаються на фірмові ножі, але спеціальні бруски для них вважають пустощами. Мовляв, можна уточнити інструмент про нижній край тарілки чи звичайну фольгу. На жаль, це не так і подібні способи сильно псують ріжучу кромку. В результаті ніж втрачає гостроту.
Інша поширена помилка – миття ножів у посудомийці. Цього робити не варто, тому що інструмент треться про посуд та столові прилади. На лезі можуть з’явитися подряпини чи навіть сколи.
Керамічні та скляні обробні дошки теж можуть зіпсувати найдорожчий ніж. Стикаючись з твердою поверхнею, його край швидше тупиться і покривається мікроушкодженнями. Тому віддайте перевагу виробам з дерева.