Кабачок – корисний та смачний овоч, з якого можна приготувати безліч різних страв. Якщо хочеться чогось незвичайного та нового, відмінним рішенням стануть ці варіанти заготовок на зиму. Готуються вони просто і добре зберігаються.
Варення з кабачків з імбиром
Для приготування варення з кабачків з імбиром потрібно:
- кабачки – 1,5 кг;
- лимонний сік – 500 мл;
- імбир – 150 г;
- яблука – 300 г;
- цукор – 1,5 кг;
- вода – 300 мл.
Спосіб приготування варення з кабачків з імбиром:
- Кабачки вимити. Якщо плоди переросли, потрібно почистити їх і забрати насіння. Нарізати невеликими кубиками.
- Яблука вимити, почистити та подрібнити у блендері або м’ясорубці.
- Імбир почистити від шкірки та подрібнити у м’ясорубці.
- Зробити сироп: додати до води лимонний сік, цукор і проварити до розчинення цукру.
- Покласти кабачки та імбир у каструлю, залити сиропом і варити близько 50 хв на середньому вогні, часто перемішуючи і знімаючи піну, що утворюється. Коли кабачки стануть м’якими та прозорими – варення готове.
- Розлити його в попередньо стерилізовані банки та закатати. Зберігати у прохолодному місці.
“Ананаси” з кабачків
Для приготування «анансів з кабачків» потрібно:
- кабачки – 1 кг;
- сік ананасовий – 450 мл;
- цукор – 150 г;
- лимонна кислота – 2/3 ч. л.
Спосіб приготування «анансів з кабачків»:
- Кабачки помити, очистити та нарізати на невеликі кубики.У ананасовий сік додати цукор, лимонну кислоту і сироп довести до кипіння.
- Додати кабачки і проварити 10 хв, періодично помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.
- Розкласти готові “ананаси” у попередньо стерилізовані банки, залити сиропом та закатати.
Компот із кабачків із обліпихою
Для приготування компоту із кабачків із обліпихою потрібно:
- кабачки – 1 кг;
- ягоди обліпихи – 300 г;
- цукровий пісок – 250 г;
- вода – 2 л.
Спосіб приготування компоту із кабачків із обліпихою:
- Кабачки вимити, очистити та нарізати середніми кубиками.
- Воду закип’ятити. Помістити в неї кабачки та бланшувати 5 хв.
- Відкинути на друшляк. Після того, як рідина стіче, розкласти в попередньо стерилізовані банки.
- Ягоди обліпихи промити і додати до кабачків.У воду
- покласти цукор, на маленький вогонь. Як тільки вона закипить, залити банки і закатати.