Хто сказав, що торт обов’язково має бути випікатися? Існує безліч смачних рецептів тортів, які готуються без використання духовки. Один з таких – торт, який готується за допомогою м’ясорубки. Так, так, ви не помилилися! Цей незвичайний інструмент може стати вашим помічником на кухні при приготуванні десертів. Детальніше розповість Дніпро Регіон.
Насичений смаками шоколадний торт із вкрапленнями горіхів і сухофруктів краще готувати не в духовці, а за допомогою звичайної м’ясорубки. Накручуємо його без випічки та желатину, на весь процес піде не більше півгодини.
Інгредієнти
2 яйця
щіпка солі
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка ванільного цукру
2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
500 мл молока
90 грамів вершкового масла
100 грамів шоколаду
100 г волоських горіхів, чорносливу, кураги та печива.
Приготування
Першим робимо легкий крем.
У глибоку каструлю розбиваємо 2 яйця, додаємо щіпку солі, ванільний цукор і 2 столові ложки звичайного цукру.
Перемішуємо віночків до повного розчинення інгредієнтів, потім вливаємо 500 мл молока.
Ставимо каструлю на вогонь і варимо до повного загусання.
Знімаємо заварний крем з плити і ще гарячий додаємо 50 грамів вершкового масла і шоколад.
Накриваємо харчовою плівкою в контакт, ставимо поки що убік.
Через м’ясорубку пропускаємо горіхи, печиво, чорнослив та курагу.
Перемішуємо все разом і одержуємо ароматну основу для торта.
Застилаємо пергаментним папером форму для запікання.
Викладаємо першим шаром горіхову крихту.
На неї шар крему, знову крихту і так до самого верху, щоб останнім шаром був крем.
Відправляємо в холодильник на дві години і торт можна куштувати.