Автори кулінарних блогів стверджують, що сирники не варто готувати з борошном – через неї страва стає важкою та щільною.
Замість муки радять використовувати манку. Якщо і цей варіант не завгодний, можна спробувати досить рідкісний рецепт – з вівсяним борошном.
Крім того, що страва виходить не гірше за оригінал, так за своїми корисними властивостями явно не поступається приготованим на борошні.
Кажуть, що у вівсяному борошні міститься маса харчових волокон, вітамінів та інших мінералів, які відповідають за нормальний обмін речовин. Рецептом приготування сирників без манки і борошна ділиться «Дніпро Регіон».
Для приготування сирників потрібно:
- 300 г сиру,
- 1 яйце,
- 2 столові ложки цукру,
- 0,5 склянки вівсяного борошна,
- дрібка солі,
- за смаком ваніль, а також рослинна олія.
- Готуються сирники на вівсянці аналогічно і тим, щона борошні.
Крім того, можна приготувати сирники на кукурудзяному борошні – тоді вони вийдуть яскравими та жовтими.
Ще можна приготувати сирники на гречаному борошні. Аромат та смак виходить відповідний. Рецепт ідеальний для тих, хто уникає глютену.
Також можна готувати на рисовому та лляному борошні.
Раніше ми писали, Третій зайвий: найсмачніші сирники кухарі готують із двох інгредієнтів
Також, Сирники пишні й ніжні, як хмарка (ВІДЕОРЕЦЕПТ)