Напевно, всі знають, що багато овочів при термічній обробці втрачають свої вітаміни та мікроелементи. Але мало хто знає, що це твердження не відноситься до баклажанів. Адже, навіть у приготовленому вигляді, баклажани примудряються зберігати весь свій вітамінний склад цілістю та безпекою. Тому, консервування баклажанів має подвійну користь – ви маєте не тільки різноманітні смачні салати на своєму столі, але й вживаєте в їжу безліч корисних мікроелементів, що особливо важливо в зимовий період.
Смажені баклажани у часниковому маринаді на зиму. Чудова в міру гостренька закуска до вашого столу. Приготувати їх нескладно, а смак смажених баклажанів обов’язково вам сподобається. Як приготувати смажені баклажани у часниковому маринаді на зиму, читайте в матеріалі «Дніпро Регіон».
Для приготування смажених баклажанів у часниковому маринаді візьміть:
- 5 кілограм (середнього розміру) баклажанів;
- 1,5 кілограма солодкого перцю;
- 1-3 стручки гострого перцю (на ваш смак);
- 1,5 склянки часнику;
- 1,5 склянки оцту 9%;
- 1,5 склянки олії соняшникової + олія, щоб підсмажити баклажани.
Відразу слід зауважити, що кількість часнику та гострого перцю залежить від вашого смаку. Оскільки мої домашні дуже гостре не люблять, то додаю лише 1 склянку часнику та 1 невеликий гострий перчик. Ви можете робити гостріше, якщо любите.
Спосіб приготування:
- Баклажани добре промийте, очистіть від плодоніжки і наріжте кружальцями діаметром приблизно 1 см.
- Далі їх слід посолити, щоб зійшла вся гіркота. Потім баклажани потрібно промити та просушити паперовим рушником.
- На розігрітій сковорідці обсмажте баклажани з двох боків до золотистої скориночки.
- Болгарський та гіркий перці разом із часником пропустіть через м’ясорубку (можна це зробити і в блендері).
- Додайте в кашку оцет і олію і ставте на вогонь. Після закипання проваріть маринад не більше 5-7 хвилин.
- У добре вимиті баночки викладайте шар баклажанів, а зверху поливайте їх маринадом, потім знову викладайте шар баклажанів і знову поливайте маринадом і так до верху банки.
- На дно каструлі розмістить шматочком тканини, налийте води, поставте в неї банки з баклажанами і після закипання води стерилізуйте 7-8 хвилин.
- Далі можна закривати підготовленими кришками і відправляти під тепле покривало, перевернувши догори дном до остигання.