Цей рецепт досить простий, а на його приготування піде небагато часу. Найбільша перевага кабачкової страви – використання доступних продуктів. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати ніжну та смачну запіканку з кабачків з м’ясом та сиром.
Інгредієнти для кабачків з м’ясом:
- кабачки – 900 г;
- м’ясо – 350 г;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- сметана – 110 г;
- сіль у м’ясну начинку – 1 ч. л.;
- сіль для кабачків – 2 щіпки;
- сіль у вершкову заливку – 2 щіпки;
- сушений часник – 1 ч. л.;
- яйце категорії С0 – 3 шт.;
- чорний мелений перець – 1/3 ч. л.;
- томатна паста – 2 ст. л.
Приготування кабачків з м’ясом:
Підготуємо м’ясо: промиваємо його, нарізаємо на невеликі шматочки та пропускаємо через м’ясорубку. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
На розігріту сковороду з олією викладаємо цибулю і обсмажуємо її кілька хвилин до прозорості. До цибулі додаємо фарш, чайну ложку солі та перець чорний мелений. Накриваємо кришкою м’ясну масу і гасимо на слабкому вогні 5 хвилин. Додаємо томатну пасту.
Миємо, чистимо і натираємо кабачки на великій тертці. Далі їх потрібно віджати руками від соку та посолити.
Форму для запіканки змащуємо олією. Викладаємо половину підготовлених кабачків і вирівнюємо шар, що вийшов. Наступний шар – м’ясна начинка.
Вирівнюємо її поверхнею. Накриваємо залишками кабачкової маси.
Готуємо яєчно-сметанную заливку. Для цього змішуємо яйця із сушеним часником. Вливаємо в яєчну суміш сметану і додаємо пару щіпок солі. Інгредієнти ретельно перемішуємо. Сир натираємо на великій тертці і знову відправляємо у заливку.
Помідори нарізаємо на тонкі півкільця та викладаємо на кабачковий шар. Ще раз ретельно перемішуємо заливку та заливаємо на верхівку.
Страву відправляємо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо до готовності – 35-40 хвилин.