Квашені помідори – це не просто закуска, а справжня насолода для гурманів. Їхній аромат і смак нагадують про літо, сонце і тепло. Квашені помідори – це чудова заготівля на зиму, яка додасть різноманітності вашому столу. Давайте дізнаємося, як приготувати їх вдома. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
Помідори сорту сливка – 2 кг.
Холодна вода – 1 л.
Сіль – 2 ст.л.
Цукор – 1 ст.л.
Гірчиця в порошку – 1 ст.л.
Часник – 3 зуб.
Духмяний і чорний перець горошком – по 1/2 ч.л.
Парасольки кропу, листя хрону і корінь
Приготування:
Помідори і зелень вимити.На дно миски чи банки скласти частину зелені і помідори.
У воді розчинити сіль і цукор, додати спеції.Залити помідори маринадом (рідина має майже покривати). Накрити листям хрону і поставити під невеликий гніт (тарілка і банка/миска з водою).Залишити на 4-5 днів мінімум, при кімнатній температурі (чим довше стоятимуть, тим різкішими будуть).Сквашені помідори перекласти в банку/контейнер і зберігати в холодильнику.