Вафельний торт – це такий простий тортик, який кожен з нас знає з дитинства. Давайте приготуємо такий смачний і улюблений багатьма десерт. Дієтичними ці ласощі точно не є, але іноді побалувати себе можна, повідомляє «Дніпро Регіон» з посиланням на Уніан.
Вафельний торт зі згущеним молоком і маслом
- Коржі вафельні – 100 г.
- Варене згущене молоко – 600 г.
- Вершкове масло – 270 г.
Масло заздалегідь дістати з холодильника і розм’якшити до кімнатної температури. Можна залишити його в сонячному місці. Перемішати згущене молоко з маслом до однорідності. Велике пласке блюдо трохи змастити кремом і покласти перший корж – так він не буде ковзати по страві.
Скласти торт, змащуючи кремом кожен шар. За бажанням змастити згущеним молоком верх торта і прикрасити свіжими ягодами або горіхами. Поставити торт на ніч в холодильник.
Вафельний торт зі згущеним молоком і сметаною
- Вафельні коржі готові – 300 г.
- Згущене молоко варене – 1 банка (370 г).
- Сметана 20% – 380 г.
Такий варіант торта менш калорійний і не такий нудотний на смак.
Сметану заздалегідь дістати з холодильника. Змішати віночком сметану і згущене молоко. Зібрати торт, чергуючи коржі з кремом. Змастити кремом також верх і краю торта. Поставити торт для просочення в холодильник на 2-5 годин в залежності від товщини коржів.
Вафельний торт із заварним кремом
- Коржі вафельні – 300 г.
- Молоко – 500 мл.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 120 г.
- Вершкове масло – 50 г.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
З’єднати в мисці яйця і цукор, змішати. Всипати борошно і влити 100 г холодного молока. Ретельно перемішати. Решту молока довести на плиті до кипіння. У кипляче молоко влити яєчну суміш тонким струменем і постійно помішувати, щоб не було грудок.
Варити крем 3 хвилини на маленькому вогні, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь і додати холодне масло, поки воно не розчиниться. Готовий заварний крем накрити плівкою і остудити до кімнатної температури. Скласти вафельний торт з крему і коржів. Залишити в холодильнику на 2 години.