Як зробити смачний пиріг з капустою м фаршем на кефірі рецепт в духовці. Не потрібно обсмажувати капусту на сковороді, це спосіб набагато простіше. Тісто для пирога будь-яке. Робіть ваше улюблене: листкове, на прісному кефірі або дріжджове. Рецептом діліться «Дніпро Регіон».
Тісто:
- кефір 250 г;
- олія раст 4 ст.ложки;
- цукор 4 ст.ложки;
- сіль 1⁄2 ч. ложки;
- борошно 450-500 г;
- дріжджі сухі 2 ч. ложки.
Начинка:
- капуста 1 шт.
- фарш (за бажанням);
- масло вершкове 50 г;
- сіль перець;
рукав для запікання.
Як приготувати смачний пиріг з капустою:
Тісто:
1. У теплий кефір додаємо дріжджі, цукор, сіль, раст.масло, перемішуємо. Далі додаємо борошно. Вимішуємо. Тісто має піднятися у теплі щонайменше 1 раз. Ідеально 2 рази.
Начинка:
2. Нарізаємо капусту. Додаємо сіль, перець. Чорний перець додаємо обов’язково! Він надає капусті особливого смаку. Мені капусту. Складаємо в рукав, зверху розподіляємо олію. Забираємо капусту в рукаві в мікрохвильову піч на 10 хвилин! Цього достатньо! Далі формуємо пиріг.
3. Розгортаємо пласт тіста, кладемо капусту, фарш, порізане вершкове масло і зверху накриваємо тістом. Змащуємо яйцем. Випікати 45 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Обов’язково приготуйте такий пиріг! Начинка дуже відрізняється, якби ви обсмажили капусту на сковороді, а чорний перець надає особливої пікантності.