Шоколадний плавлений сирок – це продукт, який останнім часом викликає чимало суперечок. З одного боку, це смачний і зручний десерт, який подобається багатьом. З іншого – його склад та корисність викликають питання. Як приготувати шоколадний плавлений сирок, розповість Дніпро Регіон.
Шоколадний плавлений сир
Інгредієнти:
500 г домашнього творога.
1 яйце.
50 г вершкового масла.
50 г цукру.
Дрібка солі.
1/2 ч.л. соди.
20 г какао.
100 г шоколаду (у мене молочний).
⠀
Приготування:
1. Творог, яйце, м’яке вершкове масло, цукор, сіль та соду пробиваємо блендером до однорідної маси.
2. Ставимо на водяну баню і, помішуючи, тримаємо поки вона стане рідкою (хвилин 10).
3. Просіюємо какао, додаємо шоколад та перемішуємо до однорідної консистенції.
4. Переливаємо в будь-яку ємність, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.
5. Зберігаємо в холодильнику до 5 днів!