Хто ж не любить ароматні, рум’яні біляші, що тануть у роті? Ця страва ідеально підійде для сімейної вечері або ж для того, щоб порадувати друзів. Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом, завдяки якому ви зможете приготувати справжні домашні біляші. Як приготувати, дивіться рецепт від сайту Дніпро Регіон.
Інгредієнти для тіста:
– 300 мл молока
– 300 мл води
– 50 г вершкового масла
– 1 ст. л. цукру
– 1 ч. л. солі
– 2 пакетики сухих дріжджів (22 г)
– 1 яйце
– 1 кг борошна
Інгредієнти для начинки:
– 1 кг фаршу
– 1 ст. л. солі
– чорний перець за смаком
– 2 цибулини, натерті на великій тертці
—
Спосіб приготування:
1. Приготування тіста:
1. Підігрійте молоко та воду до теплого стану (не гарячого).
2. Додайте вершкове масло, цукор, сіль і дріжджі, ретельно перемішайте, поки дріжджі не розчиняться.
3. Збийте яйце та додайте до суміші.
4. Поступово всипайте борошно, замішуючи тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним.
5. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому.
2. Приготування начинки:
1. Змішайте фарш із натертою цибулею.
2. Додайте сіль і перець, ретельно перемішайте.
3. Формування біляшів:
1. Після підйому розділіть тісто на невеликі кульки.
2. Розкачайте кожну кульку в тонкий корж.
3. Покладіть у центр коржа ложку начинки.
4. Сформуйте біляші, защипуючи краї, але залишаючи отвір у центрі (за бажанням).
4. Смаження:
1. Розігрійте сковороду з великою кількістю олії.
2. Смажте біляші на середньому вогні, спочатку отвором донизу, потім переверніть.
3. Готуйте до золотистої скоринки.
Біляші готові! Смачного!