Хто не любить свіжоспечені булочки, особливо коли вони ще теплі та ароматні? А якщо додати до них ще й смачний сирний соус, то ви отримаєте справжній кулінарний шедевр! Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом міні-булоч ок, які стануть чудовим доповненням до будь-якого чаювання. Детальний рецепт розкаже Дніпро Регіон
Інгредієнти:
Тісто:
30 г пресованих дріжджів.
150 г теплого молока.
100 г води.
2 ч.л. цукру.
1 яйце.
70 г розтопленого масла.
1 ч.л. солі.
500-530 г борошна.
Сирний соус:
2 ст.л. масла.
1 ст.л. борошна.
150 г молока.
150 г сиру моцарела.
1 зубець часнику.
Сіль.
Перець.
Зелень базиліку.
Приготування:
1. Дріжджі подрібнити у миску, всипати цукор, влити молоко і воду, додати 3 ст.л. борошна, розмішати і залишити на 15 хв.
2. До опари додати яйце, сіль, масло, борошно, замісити м’яке тісто.
3. Залишити на 1 годину.
4. Розділити на ~30 частин, сформувати кульки.
5. На деко поставити глибоку миску, змащену олією, навколо неї виложити кульки. Прикрити і залишити на 20-25 хв.
7. Випікати при температурі 180 градусів 25-30 хв.
8. Сирний соус: на сковорідці розтопити масло, добавити борошно, просмажити 1-2 хв. Влити молоко, після цього натертий сир, видавлений часник, сіль, перець, подрібнений базилік. Протушкувати 1 хв.