Салат «Хвилинка» – готується буквально за лічені хвилини дуже смачним і з простих продуктів. При цьому салат виходить дуже оригінальним і чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Як приготувати салат «Хвилинка» з копченою грудкою за лічені хвилини, розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- 420 г (2 шт.) копченого курячого філе (або будь-яке м’ясо на ваш смак);
- 300 г (6 листів) пекінської капусти;
- 330 г (1 банка об’ємом 720 мл) маринованих огірків;
- 50 г (1 шт. середнього розміру) червоної цибулі;
- 10 г пір’ячків кропу;
- 50 г картопляних чіпсів у вигляді картопля фрі (або картопля фрі);
- 130 г майонезу;
- 120 г натурального густого йогурту;
- сіль + чорний мелений перець + приправи – за смаком.
Як зробити салат «Хвилинка» з копченою грудкою рецепт:
- 6 великих листів пекінської капусти наріжемо невеликими шматочками. Перекладаємо нарізану капусту в салатницю. Два копчені курячі філе нарізаємо невеликими шматочками. За бажанням для салату можна брати будь-яке м’ясо, яке ви любите. Додаємо м’ясо до салатниці. Мариновані огірки також нарізаємо невеликими шматочками. У цьому рецепті використовувалася 1 банка маринованих огірків об’ємом 720 мл (чиста вага огірків 330 г). Одну червону цибулину середньої величини нарізаємо невеликими шматочками. Трохи цибулі залишаємо, щоб прикрасити салат зверху, решту цибулі перекладаємо в салатницю.
- Дрібно наріжемо пір’їни кропу. Кількість кропу можна брати на свій смак. Також трохи кропу залишаємо, щоб прикрасити салат, решту кріпу перекладаємо в салатницю. Солимо салат за смаком. Додаємо чорний мелений перець. Додаємо улюблені спеції. При приготуванні салату додавалася 1 ч. ложка сухої приправи, що складається із суміші сушеної моркви, петрушки, цибулі та куркуми. Салат заправляємо майонезом.
- Заправляємо салат 3 повними ст. ложками майонезу та 3 повними ст. ложками густого натурального йогурту. Перемішуємо. Салат готовий. Для святкового оформлення салату на тарілку встановлюємо роз’ємне кільце та ацетатну плівку. Перекладаємо салат у кільце та розрівнюємо. Зверху салат посипатимемо картопляними чіпсами у вигляді картоплі фрі. За бажання можна приготувати картопля фрі самим.
- Викладаємо картопляні чіпси по краю салату. Забираємо кільце та ацетатну плівку. Поруч із чіпсами по колу викладаємо дрібно нарізану пекінську капусту. У середину салату викладаємо трохи дрібно нарізаної червоної цибулі. Самий центр посипаємо кропом. За допомогою виделки присипаємо кропом бік салату. Салат готовий його можна подавати до столу.