Для тих, хто хоче посмакувати смачними та пишними біляшами, поділимось простим рецептом. Біляші – це не просто смачна випічка, це справжній символ домашнього затишку та тепла. З хрусткою скоринкою та соковитою м’ясною начинкою, вони стануть чудовою стравою для сімейного обіду або дружніх посиденьок. Зберігайте перевірений рецепт, яким ділиться Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
Борошно 450гр.
Вода 100гр.
Молоко 150гр.
Яйце 1шт.
Цукор 1 ст.
Сіль 1 ч. л.
Дріжджі 7гр.
Рослинна олія 2 ст.л.
Фарш 500гр.
Цибуля 1шт.
Сіль|соль|, перець, суш. часник, хмелі-сунелі
Вода 50гр.
Приготування:
У миску наливаємо воду, тепле молоко, насипаємо дріжджі, цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин (щоб підійшла опара). Додаємо яйце, сіль, олію, просіяне борошно і замішуємо тісто.
Даємо відпочити 1 годину. Для начинки до фаршу додаємо натерту цибулю, спеції, воду, змішуємо до однорідності. Тісто розгортаємо в ковбаску, нарізаємо на шматочки по 60 гр. Розкочуємо, викладаємо начинку (трохи, ложечку) і збираємо краї у хвостик.
Злегка розкочуємо і обсмажуємо в добре розігрітій олії до золотистості.