Печені яблука – той самий простий та улюблений багатьма осінній десерт. Крім іншого, це ще й корисна страва, яка не шкодить фігурі так, як пироги та інша випічка. Як приготувати найсмачніші печені яблука з сиром, але трохи інакше, розповість «Дніпро Регіон».
Для приготування потрібно:
- 500 гр сиру;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. маку;
- 1 ст. л. меду;
- яблука;
- горіхи та кориця до смаку.
Спосіб приготування:
1. Змішайте в мисці сир, мак, яйце та мед і залиште настоюватися на 10 хвилин. Це потрібно для того, щоб мак увібрав у себе надлишки рідини.
2. Чисті яблука потрібно очистити від серцевини та від шкірки теж.
3. Натираємо фрукти на великій тертці і змішуємо з сирною сумішшю.
4. Застилаємо лист або форму для запікання пергаментом або змащуємо вершковим маслом. Викладаємо суміш і рівномірно розподіляємо по поверхні.
Можна посипати для смаку подрібненими горіхами або корицею до смаку.
5. Розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія та випікаємо десерт 30 хвилин.
По готовності дістаємо і чекаємо, коли запіканка охолоне і вбереться сік від сиру та яблук.