Стан організму залежить від продуктів, які вибирає людина. Є їжа, яка провокує виникнення печії. З проблемою може зіткнутися навіть людина із добрим здоров’ям.
Продукти, які не можна вживати при печії:
– не можна їсти надто багато хлібобулочних виробів. Солодкі булки та білий хліб збільшують кислотність шлунка. При цьому м’які та свіжі продукти є більш небезпечними. Бажано трохи підсушувати продукт, щоб знизити ризик появи печії;
– не можна вживате жирне м’ясо.
Також, якщо у вас захворюванність на гастроезофагеальну рефлюксну хворобу або підвищену кислотність шлунка, то треба з обережністю ставитися до цитрусових, кави, шоколаду, цибулі та часнику. Варто відмовитися від спиртного та гострого.