Виготовлення крафтових дистилятів – це безмежний політ фантазії, використання безлічі інгредієнтів, а також постійна гра з ароматами та відтінками смаку. Цим, власне, і може пишатися Олександр Рябцев із Дніпра, котрий виготовляє вино, бренді, настоянки і навіть… джин – родзинку його асортименту, пише «Дніпро Регіон» з посиланням на techdrinks.info.
Олександр Рябцев створив власну серію різновидів джину. Серед асортименту смаків — з гумі, айви, калини, кизилу і навіть із буряка.
«У колекції вже є близько 15 рецептів джину, які неодноразово були презентовані на дегустаційних конкурсах. Вони мають трав’янисті присмаки, ягідні, гармонійні смаки та аромати. Окрема лінійка — солодкі лікерні джини. Sloe gin може бути виготовлений не тільки з терену. Чудові напої за технологією sloe gin виходять із бузини та з аронії, з айви та гумі. І несподівано цікавими виявилися такі джини з калини та буряка», – розповідає Олександр Рябцев.
Він впевнений, що нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції принесуть йому популярність як якісному виробнику.
«Важливо не просто робити якісний джин, а наділяти його національним українським характером завдяки використанню складників, притаманних тільки Україні. Так, наприклад, я використовую пелюстки соняшника, волошки, калину. Багато людей приходить до мене на дегустації, не знаючи взагалі нічого про джини. І моє завдання – просувати культуру виробництва джину. Я розповідаю про джин від часів фараонів до сьогодні, згадуючи історичні факти різної давнини. І люди після цього повертаються додому задоволеними», – зауважив Олександр Рябцев.