Це мій улюблений рецепт паски, я печу її на Великдень вже протягом шести років. Вона стає справжньою окрасою великоднього кошика. До того ж настільки смачна, що ми з сім’єю не можемо дочекатися, коли це скуштуємо. Спробуйте і ви приготувати цю неймовірну смакоту!
Інгредієнти:
- 1 кг борошна;
- 50 грамів дріжджів;
- 1,5 склянки молока;
- 10 жовтків;
- 3 білки;
- 250 грамів цукру;
- 200 грамів вершкового масла;
- 100 грамів родзинок;
- 3 ч.ложки ванільного цукру;
- 1 грам солі.
Рецепт приготування паски домашньої:
1. Влийте пів склянки молока в каструлю та доведіть до кипіння. Потім додайте сюди 100 г борошна та почніть перемішувати суміш до тих пір, поки не утвориться еластична маса.
2. Тепер знову підігрійте пів склянки молока до теплих температур та додайте сюди дріжджі та 100 грамів борошна. Розмішайте все та залиште на 10 хвилин.
3. Потім додайте молоко з дріжджами в першу суміш, змішайте й залиште на одну годину.
6. Потім розмістити все у форми та випікати 45 хвилин при 180 градусах. У духовку від цікавості не заглядайте, готовність перевірити зубочисткою.
Раніше ми писали Великодній кошик 2021: наскільки подорожчали продукти за рік (Рахуємо ціни разом)