Голубці в капустяному листі – це традиційна українська страва, яка покорила серця багатьох поколінь. Соковите м’ясо, ароматний рис та ніжна капуста – це класичне поєднання смаків, яке нікого не залишить байдужим. Як приготувати смакоту, розповість Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
– Капуста – 700 гр.
– яловичий фарш – 300 г.
– Цибуля – 200 гр.
– Морква – 200 гр.
– Рис – 60 г.
– Кріп – 0,5 пучка
– Томатна паста – 1 ст. л.
– Сметана – 1 ст. л.
– вода – 300 мл.
– Сіль, перець – за смаком
Приготування:
1. У каструлю налити воду та довести до кипіння.
2. Вирізати у капусти качан, намагаючись не пошкодити качан. Відправити капусту в каструлю з окропом і варити 10 хв.
3. Моркву натерти на великій тертці. Цибуля, кріп дрібно нарізати.
4. У глибоку сковороду або казан налити рослинну олію, обсмажити цибулю та моркву до золотистого кольору.
5. У яловичий фарш додати 2 ст. л. засмаження, рис, кріп, сіль, перець і перемішати.
6. На кожен лист викласти 1-2 столові ложки фаршу.
7. В окремій ємності ретельно змішайте воду, томатну пасту, сметану, сіль, перець.
8. На засмажку перекласти голубці, зверху залити соусом і варити під кришкою 30-40 хв.