Літо – це не лише пора відпусток, а й час збирати врожай смачних овочів. Один з найулюбленіших дарів літа – кабачок. І що з ним приготувати, окрім звичайних смажених кружельців? Звісно ж, ароматну і корисну кабачкову ікру!
Сьогодні ми поділимося з вами найсмачнішими рецептами цього сонячного смаколика. Дізнайтеся, як приготувати ікру кабачкову класичну. А ще ми розкриємо секрети ідеальної консистенції та аромату кабачкової ікри. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
Кабачки – 1 кг
Морква – 400 г.
цибуля – 500 гр.
лимонна кислота – 1/3 ч.л
Сіль 10-12 гр.
Цукор – 7 гр.
томатна паста – 2-3 ст.л
гострий перець – 1/2 частина
Часник – 3 зубчики
Приготування:
1. Нарізаємо кубиками.
2. У Каструлі з товстим дном, обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, далі моркву. Як морква припуститься, відправляємо кабачки.
Далі гострий перець та часник.
Додамо томат. Гасимо все близько години.
3. Пробиваємо блендером.
4. Додаємо сіль, цукор та лимонну кислоту.
5. Знову оправляємо кип’ятиться на 15-20 хв.
Їсти можна наступного дня, як настоїться!
Якщо готуєте на зиму, додайте 2ст. л оцту 9%.