Кабачки часто консервують на зиму, як правило, у складі салатів та інших закусок. Тим, хто віддає перевагу нестандартним заготівкам, може зацікавити рецепт варення з кабачків.
Складові варення з кабачків:
кабачки – 1 кг;
цукор – 1 кг;
лимон – 1 шт.;
лимонна кислота (порошок) – 5 г.
Спосіб приготування:
- Очистіть кабачки від шкірки та насіння, наріжте м’якоть невеликими шматочками. Засипте нарізані кабачки цукром, залиште на годину.
- Вимийте та наріжте лимон, не знімаючи цедру. Видаліть кісточки.
- Поставте каструлю з кабачками на середній вогонь, доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту та нарізаний лимон.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте її охолонути до кімнатної температури.
- Поверніть каструлю на вогонь, доведіть повторно до кипіння і знову остудіть.
- Востаннє доведіть вміст каструлі до кипіння. Розлийте кипляче варення по стерилізованих банках, закрийте кришками.
Солодкі страви з овочів можуть урізноманітнити повсякденне меню.