Вишневий пиріг з сиром — це справжній кулінарний шедевр, який об’єднує неповторний смак вишень з ніжною текстурою та сиру. Ця страва — справжнє втілення вишуканості та домашньої теплоти в осінньо-зимовий період. Приготування пирога не займаєбагато часу. готується він швидко та легко. Як приготувати вишневий пиріг з сиром розповість «Дніпро Регіон».
Інгредієнти тіста для вишневого пирога:
- яйця – 2 шт.;
- цукор – 100 г;
- рослинна олія – 125 мл;
- молоко – 125 мл;
- борошно – 200 г;
- какао-порошок – 25 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- ванільний цукор – 10 г;
- сир – 200 г;
- вишня – 250 г.
Приготування вишневого пирога:
- Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера приблизно кілька хвилин. Далі вливаємо в яєчну суміш рослинну олію та молоко, продовжуємо збивати компоненти.
- Просіюємо в суміш борошно та розпушувач частинами, замішуємо тісто. До тіста додаємо какао-порошок, продовжуємо вимішувати до з’єднання продуктів у густе тісто.
- Викладуємо ⅔ частини тіста у форму для випічки, розподіляємо рівним шаром по поверхні.
- Для приготування начинки занурювальним блендером збиваємо сир з яйцем, ванільним та звичайним цукром до однорідності.
- Викладаємо сирну начинку поверх тесту у формі для випікання. Викладаємо поверх сирного рівного шару вишню без кісточок.
- Виливаємо залишки тіста в кондитерський мішок, акуратно розподіляємо на поверхні ягідного шару. Шпажкою злегка розповсюджуємо залишки тіста по всій поверхні пирога.
- Випікаємо пиріг при 180 градусах 35-40 хвилин.
- Виходить у результаті чудовий десертний торт з вишнею та сиром.
Порада. Цей пиріг можна прикрасити глазур’ю або заварним кремом, тоді вийде торт.