Найсмачніша страва з картоплі нашвидкуруч – запечена молода картопля у сирно-грибному соусі! Підійде і на свято, і щодня. Частування виходить, як то кажуть “пальчики оближеш”, з скоринкою зверху і соковита всередині. рецептом страви ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- 1 кг молодої картоплі;
- 1,5 ч. л. солі (якщо сир солоний, солі взяти трохи менше);
- 30 мл оливкової олії;
- 1 ст. л. вершкового масла (можна топленого);
- 350 г молока;
- 50 г твердого сиру;
- 30 г копченого сиру;
- 70 г грибів (у мене заморожені);
- 1 ст. л. цільнозернового борошна;
- спеції (за смаком): – чорний перець;
- – хмелі-сунелі;
- – асафетида за смаком;
- – 0,5 ч. л. меленого коріандру;
- зелень за смаком.
Рецепт молодої картоплі, запеченої в соусі в духовці
- Молоду картоплю добре помити і нарізати кружальцями або будь-яким іншим способом прямо в шкірці.
- Всипати 1 ч. л. солі, добре перемішати і згасити на плиті з невеликою кількістю води та оливковою олією до напівготовності. Додати вершкове масло, щоб розплавилося.
- Поки картопля тушкується, збити в блендері всі інгредієнти, що залишилися (крім зелені і борошна) до однорідної маси. В кінці додати до маси борошно і добре перемішати.
- Залити картоплю соусом і згасити ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
- Коли соус загусне, ще раз ретельно перемішати і відправити картоплю запікатися в духовку при температурі 250 градусів до утворення золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин). При цьому під скоринкою соус буде рідким та дуже апетитним.
- Готову запечену молоду картоплю посипати рубаною зеленню.