Цей рецепт вже досить відомий та старовиний. Багато хто його спробував і залишився задоволеним результатом. Малосольні огірки, приготовані на мінеральній воді з газом, виходять хрусткими, дуже смачними, не змінюють колір, розповідає «Дніпро Регіон». А завдяки тому, що просолюються вони з додаванням часнику та зелені, стають дуже ароматними. Огірки на мінералці будуть готові за добу.
Для приготування малосольних огірків на мінеральній воді з газом знадобиться:
- огірки свіжі – 0,5 кг;
- вода мінеральна газована – 0,5 літра;
- сіль – 1 ст. л. (З невеликою гіркою);
- часник – 5 зубчиків;
- листя хрону – 2 шт.;
- листочки смородини – 4 шт.;
- кріп – 4-5 гілочок.
Ви підсядите на цю закуску: мариновані огірки – хрусткі, дуже смачні, готуються швидко
Мариновані огірки за 10 хвилин: смачний рецепт, який заощадить ваш час
Швидкі мариновані огірки за рецептом від бабусі (Відеорецепт)
Малосольні огірки в пакеті: дуже швидкий та смачний рецепт (Відео)
Як замолосолити огірки:
- Огірки, листя хрону та смородини, гілочки кропу вимити. У огірків зрізати кінчики із двох сторін.
- На дно скляного (або емальованого, або порцелянового) посуду викласти кілька листків смородини та гілочок кропу, лист хрону, 3 очищених та нарізаних пластинками зубчика часнику.
- Потім викласти підготовлені огірки.
- Зверху викласти листя смородини, що залишилося, хрону і зубчики часнику, нарізані пластиками. Сіль розчинити у мінеральній воді кімнатної температури та залити огірки так, щоб вони були повністю покриті розсолом.
- Зверху накрити відповідною кришкою так, щоб огірочки були повністю в розсолі. Якщо такої кришки немає, поверх огірків потрібно викласти тарілку, а зверху на тарілочку поставити вантаж (наприклад, банку з водою) так, щоб усі огірки були покриті розсолом.
- Залишити обов’язково в прохолодному місці (холодильнику) на добу. Наступного дня хрумкі, дуже смачні малосольні огірки, приготовані на мінеральній воді з газом, можна подавати до столу.