На прикінці травня в Україні розпочинається сезон спаржі. Спаржа має вигляд паличок насиченого зеленого кольору. Це низькокалорійний продукт з приємним смаком та хорошим складом вітамінів. Спаржа дуже корисна людям, які тримаються здорового харчування, «Дніпро Регіон» пропонує приготувати смажену спаржу.
Інгредієнти:
- 400 г спаржі
- Три зубки часнику
- 30 г вершкового масла
- Одна столова ложка оливкової олії
- Лимон, сіль, перець, лимонна цедра – за смаком
Спаржа: корисні властивості, рекомендації до вживання та протипоказання
Спосіб приготування:
- Обрізаємо кінчики спаржі до трьох сантиметрів завдовжкию.
- Кипятимо воду в чайнику.Кладемо спаржу в широку каструлю й заливаємо її окропом.
- Варимо не більше семи хвилин (щоб не переварити).
- Солимо воду.
- Очищуємо та подрібнюємо часник.
- У сковороді на вогні розчиняємо вершкове масло.
- Додаємо ложку рослинного масла та подрібнений часник.
- Зливаємо воду зі спаржі.
- Засипаємо спаржу в сковорідку.Смажимо кілька хвилин на середньому (але трохи більшому до великого) вогні. Акуратно підкидаючи сковорідку, таким чином перевертаємо стебла спаржі.
- Подаємо до столу страву, поливаючи її лимонним соком. За смаком ще можемо додати трохи солі, перчимо та додаємо цедру лимона.За бажанням можна присипати страву твердим ароматним тертим сиром