Маковий Спас цього року припадає на 14 серпня. Також, цього дня розпочинається Успенський піст, який триватиме 2 тижні, до 27 серпня включно. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати пісні булочки з маком (за бажанням можна додати горіхи), для яких потрібні вода та олія, за рецептом відомої української кондитерки Лізи Глінської.
Медовий Спас 2023: як вибрати правильний мед до свята – поради
Тісто для булочок:
- 250 г борошна
- 8 г розпушувача
- 50 г цукру
- сіль
- 100 мл води
- 40 г рослинної олії (рафінованої)
Начинка:
100 г маку (можна замінити на горіхи)
100 г обсмаженого волоського горіха
120 г цукру
Спосіб приготування:
- Готуємо тісто. З’єднуємо в мисці воду, олію, цукор, сіль.
- Додаємо борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто, обертаємо його харчовою плівкою та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Готуємо начинку. Мак замочуємо у теплій воді та залишаємо на 30 хвилин.
- Волоський горіх обсмажуємо в духовці 170 С 10 хвилин.
- Проціджуємо мак. З’єднуємо мак, горіхи та цукор, пробиваємо блендером до стану пасти.
- Тісто, що відпочило, викладаємо на робочу поверхню і розкочуємо розміром приблизно 35х30 см. Я зазвичай стіл борошном не підпилю, це тісто не липне.
- Викладаємо на тісто начинку та згортаємо в рулет. Нарізаємо бруски завтовшки 3 см. Викладаємо їх на лист з пергаментом і випікаємо при температурі 180С 20 хвилин.
Порада. Після того, як булочки охолонуть, їх краще обернути харчовою плівкою, щоб вони не черствіли.
- Маковий Спас 2023: пиріг з маком без муки, маковий бісквіт та лимонний кекс з маком та куркумою
- Маковий Спас 2021: кращі рецепти святкової випічки