Лимони давно стали для нас універсальним фруктом: їх додають до чаю, використовують для гарячих страв, роблять заправки для салатів або начинку для випічки. Але, як і всі продукти, ці цитруси не можна вживати бездумно. Про заборони та запобіжні заходи розповість Дніпро Регіон.
Кислі цитруси протипоказані при низці проблем зі здоров’ям:
- чутлива слизова оболонка кишечника;
- загострення хронічних захворювань ШКТ;
- порушення у роботі підшлункової залози;
виразкова хвороба шлунка або 12-палої кишки; - ентерит, гастрит, коліт, гострий гастроентероколіт;
- різні патології нирок та сечовивідних шляхів;
- алергічна реакція на цитрусові та інші продукти;
- чутлива шкіра, схильна до подразнень та дерматитів.
Також лимони псують зубну емаль, тому обов’язково потрібно прополіскувати зростання після їх вживання. Крім того, ці цитруси не рекомендується вживати дітям до 3 років, жінкам під час вагітності та годування груддю.