Елементарні інгредієнти, тісто в найкращих традиціях «5 хвилин вжух-вжух міксером», потім відразу в духовку. В результаті – неймовірно смачні мафіни з тонким смаком і ароматом лимона, а так само з хрустким штрейзелем зверху. Ідеальні для того, щоб зібрати сім’ю на чаювання у вихідний день. Як приготувати лимонні мафіни з штрейзелем розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
Для тіста:
- 140 г вершкового масла кімнатної температури;
- 180 г цукру;
- 2ч.л. ванільного цукру;
- 3 яйця;
- 1 лимон;
- 200 г борошна;
- 1,5 ч.л.розпушувача.
Для штрейзеля:
- 15 г вершкового масла;
- 30 г борошна;
- 30 г цукру.
Розігріти духовку до 180°С.
Як приготувати лимонні мафіни:
1. М’яке масло збити з цукром та ванільним цукром. Додати сік цілого та цедру половини лимона, перемішати.
2. Поступово по одному ввести яйця, щоразу збиваючи. В останню чергу всипати борошно та розпушувач і ретельно розмішати.
3. Викласти тісто у форми, але не до кінця, залишаючи ~1,5 см зверху.
4. Для штрейзеля змішати м’яке масло, борошно та цукор (можна навіть ложкою). Можна, до речі, ще цедри додати трохи. Повинна вийти крихта. Розподілити її поверх тіста в кожній формі.
3. Випікати близько 30 хв, готовність перевіряти зубочисткою.