У кожної господині є свій рецепт запашної та смачної паски, яким вона користується з року в рік. Але іноді хочеться спробувати щось нове, і тоді кулінари починають штурмувати інтернет в пошуках того самого найкращого рецепту. Можете не дякувати – сьогодні ми зробили це за вас і пропонуємо спробувати старовинний рецепт паски від берегині української кухні Дарії Цвєк. Називається така паска «Львівська баба». Вона надзвичайно ніжна, пухка і довго зберігається. Хоча це у більшості випадків неможливо. Бо випічка така смачна, що ваші домашні не залишать від неї ні шматочку, пише сайт «Дніпро Регіон».
Продукти для «Львівської баби»
- борошно – 750 г
- молоко – 300 мл
- жовтки – 8 шт.
- дріжджі (живі) – 50 г
- вершкове масло – 150 г
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- родзинки – 50 г
- цукати – 50 г
- мигдаль – 3-5 шт.
Як готувати і випікати
- Влийте в миску тепле молоко, додайте столову ложку цукру від загальної кількості, покришіть живі дріжджі. Перемішайте і дайте підійти.
- Змішайте жовтки з цукром і ванільним цукром до однорідності. Потріть мигдаль і просійте борошно.
- Влийте опару в просіяне борошно, додайте сіль і яєчну масу.
- Перемішайте спочатку лопаткою, а потім руками. Коли тісто збереться в купку, додайте розтоплене не гаряче вершкове масло. Вимішуйте тісто, поки воно не почне відходити від рук.
- Додайте цукати, родзинки, натертий мигдаль. Сформуйте в кульку і дайте підійти в теплому місці протягом близько двох годин.
- Обімніть тісто, знову перемішайте. Сформуйте грудочки і вкладіть у форми, заповнюючи на 1/3 форми. Дайте підрости протягом хвилин 20.
- Збийте яйце кімнатної температури і змастіть верхівки пасок.
- Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці до зарум’янення і до сухої шпажки.
- Охолодіть паски на решітці, покрийте глазур’ю за улюбленим рецептом і прикрасьте до смаку.
Смакуйте із задоволенням!