Для приготування класичного штруделя потрібне тонке тісто пісне. Але якщо вам не хочеться довго возитися з готуванням, цей варіант точно припаде до душі. «Лінивий» штрудель з лаваша з кисло-ягідною начинкою готується швидко і легко і при цьому має чудовий смак. Виходить ароматна та ніжна випічка, розповідає «Дніпро Регіон».
Вам знадобляться:
- вишня без кісточок (можна заморожену) – 500 г,
- тонкий довгий лаваш – 1 шт.
- волоські горіхи – 100 г,
- яйце – 1 шт.,
- крохмаль – 2 ч. л.,
- цукор – 150-200 г,
- натуральний йогурт – 1 ст. л.,
- рослинна олія (+ для змащування) – 4-5 ст. л.
Спосіб приготування:
- Візьміть свіжу вишню або розморозьте ягоди у мікрохвильовій печі.
- Дві столові ложки соку, що виділився, змішайте з крохмалем, а плоди відправте в каструлю.
- Додайте до них цукор і тримайте на середньому вогні, доки він не розчиниться.
- Після цього введіть крохмаль і варіть вишневу масу приблизно п’ять хвилин, постійно помішуючи. Коли вона загусне, зніміть з вогню.
- Поставте начинку остигати та займіться іншими інгредієнтами. Спочатку подрібніть волоські горіхи. Потім змішайте і збийте йогурт, олію та яйце.
- Тепер розріжте лаваш упоперек – на дві частини.
- Уздовж довгої сторони, відступивши від краю на пару сантиметрів, покладіть вишневу начинку смужкою.
- Посипте горіховою крихтою, а решту цієї половинки змастіть яєчно-йогуртовою сумішшю. Складіть на ягоди бічні сторони лаваша та зробіть з нього акуратний рулет.
- Другу частину лаваша теж покрийте яєчною сумішшю і загорніть в нього рулет, що вийшов раніше.
- Покладіть майбутній штрудель на лист і знову намажте яєчно-йогуртовою сумішшю. Випікайте у духовці приблизно 15 хвилин до золотистої скоринки при 180 градусах.