Ледачі голубці запечені в духовці – це рецепт, коли не треба фарш загортати в капустний лист. Не треба вистачати багато часу на приготування голубців, завдяки тому що капуста нарізається слайсами. Як приготувати ледачі голубці в духовці розповсть «Дніпро Регіон».
Складові:
- Капуста білокачанна 700 г
- Фарш домашній (яловичина та свинина) 500 г
- Цибуля ріпчаста 140 г
- Морква 2 шт. 200 г
- Помідори 2 шт. 250 г
- Орегано сухий 1 ч. ложка
- Часник сухий 1 ч. ложка
- Сир 100 г
- Сметана 15% 100 г
- Петрушка 2 гілочки
- Соняшникова олія 20 мл
- Сіль
- Перець
Як приготувати ледачі голубці запечені в духовці рецепт покроково
1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на великій тертці. На сковороду налити олію і злегка обсмажити цибулю. Потім додати моркву та обсмажити до золотистого кольору. Качан капусти нарізати круглими пластами та перекласти у форму для випікання. Кожен зріз капусти посолити, посипати орегано та сушеним часником.
2. Фарш змішати з обсмаженими овочами, посолити та поперчити, перемішати до однорідності. Перекласти на кожен зріз капусти та рівномірно розподілити по поверхні. Помідор нарізати слайсами і перекласти на фарш по 1 слайсу на кожен голубець, посолити і поперчити.
3. Форму з голубцями накрити фольгою та відправити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Голубці дістати, прибрати фольгу та посипати дрібно натертим сиром кожен голубець. Потім відправити без фольги до духовки на 210 градусів на 5 хвилин. Сервірування: Голубці прикрасити листочками петрушки та подавати зі сметаною.