Обов’язково приготуйте на зиму квашену капусту із помідорами. Така закуска стане добрим доповненням святкового столу. Смак томатів та капусти просто приголомшливий. Як приготувати квашені помідори з капустою в одній банці, розповість «Дніпро Регіон».
Склад:
- Капуста – 1 кг;
- Свіжа морква – 1 шт.;
- Зелені помідори – 15 шт.;
- Питна вода – 1 л;
- Кухонна сіль – 60 г;
- Білий цукор – 10 г;
- Запашний перець – 2 горошини;
- Чорний перець – 10 горошин;
- Листя лавра – 1 шт.
Покроковий рецепт:
- Натріть моркву.
- Наріжте капусту.
- Змішайте овочі.
- Приготуйте розсіл, розчинивши у воді цукор та сіль.
- У банку складіть спеції, капусту та томати шарами.
- Залийте капусту розсолом і залиште на кухні на п’ять днів.
- Щодня за допомогою дерев’яної шпажки проколюйте капусту, щоб виходив вуглекислий газ.
Коли розсіл стане прозорим і закінчить витікати, відправте банку в холодильну камеру на добу. Це дозволить припинити процес бродіння.