Крендельки на сметані – це не просто випічка, це спогади про дитинство, затишок домашнього тепла та аромат, що наповнює дім. Ці маленькі, хрусткі ласощі з ніжним сметанним смаком стануть чудовим доповненням до чаю, кави або просто смачним перекусом. Про це повідомляє Дніпро Регіон
Секрет ніжності – у сметані
Сметана робить тісто особливо м’яким та ніжним, а готові крендельки – розсипчастими та ароматними. Цей простий, але водночас вишуканий рецепт підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів.
На 12 штук (460г):
– 120г сметани
– 60г цукру
– 100г вершкового масла
– 250г борошна
– 1 ч.л. розпушувача
– щіпка солі та ваніліну
Приготування:
У мисці змішую борошно, розпушувач, сіль та ванілін. Додаю холодну вершкову олію і перемішую руками до крихти. Сметану змішати з|із| цукром і вилити до борошняної крихти. Замісити м’яке тісто. Забираю в холодильник на 15-20 хв. Потім тісто розділити на 12 шматочків. Кожен шматочок розділити ще навпіл. З кожної половинки розкотити джгутик. Переплести два джгутики між собою і надати форму кренделя.
Випікати в добре розігрітій до 180 ° С духовці 15-20 хвилин|мінути|. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.