Ну яка ж дитина відмовиться від найсмачніших козинаків, навіть дорослі із задоволенням їдять ці корисні ласощі. Як приготувати козинаки з волоських горіхів в домашніх умовах розповість «Дніпро Регіон». Насправді важкого тут абсолютно нічого немає, єдине, що займе у вас досить багато часу – це подрібнення горіхів. В іншому, зробити козинаки з волоських горіхів у домашніх умовах зовсім не складно, зате радості таке частування принесе масу як вам, так і вашим діткам.
Інгредієнти:
- Горіхи волоські 1 кг,
- Мед 500 г,
- Пудра цукрова2 ст. ложки
Спосіб приготування:
Нам знадобляться світлі та свіжі волоські горіхи.
- Горіхи подрібнюємо ножем. Звичайно, це можна зробити і в блендері, але результат завжди виходить краще ножем. Горіхи не повинні нагадувати по консистенції крихту, а бути трохи більшими.
- Висипаємо подрібнені горіхи в каструльку з товстим дном або сковороду і обсмажуємо їх без додавання олії, періодично помішуючи. Смажити потрібно приблизно 10-12 хвилин.
- Далі викладаємо мед у товстостінну каструльку і змішуємо його із цукровою пудрою. Ставимо каструльку на середній вогонь і нагріваємо масу, помішуючи, але не доводимо до кипіння.
- Знімаємо каструлю з вогню і продовжуємо помішувати мед, поки він не почне остигати і загусати. Коли мед майже охолоне, його знову потрібно нагріти і остудити, так повторюємо двічі, тобто ми нагріваємо і остуджуємо мед тричі. Після цієї процедури ми вчетверте ставимо каструльку на вогонь, як тільки мед трохи підтає, знімаємо його з вогню і викладаємо в каструльку подрібнені горіхи, добре все перемішуємо.
- Змочуємо велику обробну дошку водою і викладаємо на неї отриману масу, швиденько розкочуємо її змоченою качалкою, доки мед не застиг. У результаті у нас повинен вийти пласт завширшки близько 1 см.
- Мокрим ножем розрізаємо пласт на невеликі ромбики та викладаємо козинаки на тарілку.
Ось і готове наше частування, до речі, воно досить довго зберігається.