Раніше існувала думка, що редиска не піддається консервуванню, тому багато хто відмовляв собі в оригінальних та смачних заготовках. «Дніпро Регіон» пропонує рецепт консервованого редису.
Інгредієнти:
- редис;
- свіжа зелень по гарному пучку;
- лавровий лист по 1 шт. у банку;
- часник по 2 шт;
- перець запашний по 3 шт.;
- перець горошок по 4 шт.;
- у кожну банку по 1 л води;
- цукор на 1 л води, 3 ст.
- сіль, 2 ст.л;
- оцет 9%, 60 мл.
Спосіб приготування
- Редиска добре промиваємо і обрізаємо пошкоджені місця.
- У чисті банки укладаємо гілочки кропу та петрушки, парасольки кропу, часник, перець горошком та запашний.
- Заповнюємо банки редис щільно.
- Заливаємо окропом і залишаємо на 6 хвилин.
- Зливаємо та заливаємо ще раз на 6 хвилин.
- Заливаємо втретє і зливаємо воду.
- У каструлі кип’ятимо воду.
- Воду виміряйте, щоб зварити маринад із необхідними пропорціями солі та цукру оцту.
- Доводимо воду до кипіння, розчиняємо сіль та цукор, варимо близько 3 хвилин.
- Вливаємо оцет. Коли маринад знову закипить, вимикаємо плиту і розливаємо маринад банками.
- Закручуємо кришками, укутуємо і залишаємо остигати.
- Зберігаю такі заготівлі у підвалі чи коморі.
Подавати редис можна до будь-яких гарнірів, дуже смачно із запеченим м’ясом.