Хитрість наших бабусь: вони додавали цей інгредієнт при засолюванні огірків. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Ця добавка зробить мариновані та солоні огірочки надзвичайно хрусткими, а ще вбереже банки від мікробів.
У виборі спецій для закрутки огірків господині зазвичай дотримуються класичного набору: парасольки кропу, зубчики часнику, листя смородини і вишні. Але є один рідкісний інгредієнт, про який знають далеко не всі. Тим часом він робить огірки більш щільними і зводить до мінімуму ризик бродіння.
І ця добавка — дубовий лист. Два-три листочки на банку — і огірочки виявляться під захистом дубильних речовин. Навіть за кілька місяців вони залишаться хрусткими і «бадьорими». Листя треба збирати з дерева, що росте подалі від доріг та підприємств. Краще використовувати молоденькі листочки з кінців пагонів.
Перед засолюванням або маринуванням листочки треба добре помити та обдати окропом.