Сезон баклажанів – саме час приготувати цю дуже смачну закуску. Легко та швидко а ще й з натяком на італійський прованс. Як приготувати рулетики з баклажанів зі шпинатом та сиром розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
- Баклажани – 2 штуки;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Рослинна олія – 2 ст.л.;
- Шпинат – 300 г;
- Яйце – 1 штука;
- Рікотта – 300 г;
- Італійські трави – 1 ч. л.;
- Томатний соус – 300 г;
- Моцарелла – 100-150 г.
Як готувати
- Баклажани наріжте плоскими стрічками. Викладіть на застелений фольгою лист. Посолити, поперчити і збризкати маслом.
- Запікайте 15 хвилин при температурі 200 С. Дістаньте баклажани з духовки і трохи остудіть, щоб їх можна було брати в руки.
- Візьміть невеликий пучок свіжого шпинату (можна додати трохи іншої зелені, наприклад, базиліка). Злегка збийте яйце. Додайте до рикотти разом зі шпинатом, італійськими травами, сіллю та перцем. Перемішайте.
- Нанесіть начинку на кожен шматочок баклажану та скрутіть рулетики.
- Форму для запікання змастіть олією. Розподіліть по ній половину соусу. Викладіть рулетики із баклажанів. Полийте соусом, що залишився, і посипте тертою моцарелою.
- Запікайте рулетики з баклажанів 20 хвилин при температурі 180 С.